Grillad paprika - Sült paprika
Transsylvansk paprikasallad i sockerlag. Genom att grilla paprikorna kan du lätt dra av skalet, och paprikan få en sötare, mildare smak. Välj stora paprikor som har felfritt skal och känns färska och spänstiga.
Ingredienser
Ca 6 röda eller gula paprikor
Lag - efter smak
ca 0.25 dl ättiksprit (12%)
ca 0.75 dl socker
ca ½ msk salt
ca 1½ dl vatten
Instruktioner
- Koka ihop lagen (koka ca 3 min). Låt den svalna.
Skölj paprikorna. Lägg dem på galler och sätt dem under grillen i ugnen (varmluftsugn 250°) ca 10 min. Vänd paprikorna under tiden. Skalet ska delvis bli bränt.
- Ta ut och lägg över paprikorna i en bunke och täck med plastfilm. Låt skala något innan de skalas. ca 30 min.
- Dra av skinnet med hjälp av en kniv. Lägg paprikorna på uppläggningsfat. Häll över den kalla lagen och låt stå i kylen ca 1-2 timmar.
- Passar till de flesta maträtter. Kan frysas.
Liknande recept
Kommentarer (1)
omg din bild gör mig så sugen på detta