Grillad paprika - Sült paprika

Transsylvansk paprikasallad i sockerlag. Genom att grilla paprikorna kan du lätt dra av skalet, och paprikan få en sötare, mildare smak. Välj stora paprikor som har felfritt skal och känns färska och spänstiga.

Ingredienser

  • Ca 6 röda eller gula paprikor
  • Lag - efter smak
  • ca 0.25 dl ättiksprit (12%)
  • ca 0.75 dl socker
  • ca ½ msk salt
  • ca 1½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Koka ihop lagen (koka ca 3 min). Låt den svalna. Skölj paprikorna. Lägg dem på galler och sätt dem under grillen i ugnen (varmluftsugn 250°) ca 10 min. Vänd paprikorna under tiden. Skalet ska delvis bli bränt.
    2. Ta ut och lägg över paprikorna i en bunke och täck med plastfilm. Låt skala något innan de skalas. ca 30 min.
    3. Dra av skinnet med hjälp av en kniv. Lägg paprikorna på uppläggningsfat. Häll över den kalla lagen och låt stå i kylen ca 1-2 timmar.
    4. Passar till de flesta maträtter. Kan frysas.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    . 8 maj 2023

    omg din bild gör mig så sugen på detta

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben