Grillad fläskfilé och paprika och avokado

Serverar: 4 portioner

Dax att grilla till påsk?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 3 st paprikor i olika färger
  • 0,5 msk olja
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 2 st avokador
  • 3 msk olja, helst olivolja
  • 0,5 st citronskal, rivet
  • 1 msk citron, pressad
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • Tillbehör
  • Potatisklyftor eller kokt pasta
  • Instruktioner

    1. 1. Tänd grillen i god tid så att den blir riktigt varm.
    2. 2. Skär paprikan i halvor och ta bort kärnorna. Pensla köttet med lite olja och krydda med 1 tsk salt och 1 krm nymald svartpeppar.
    3. 3. Dela, skala och kärna ur avokadorna. Skär dem i bitar. Blanda ihop olja, citronskal, citronsaft, vitlök och 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda avokado och dressing.
    4. 4. Grilla köttet runt om tills innertemperaturen är 65°. Grilla paprikorna tills de börjar få färg.
    5. 5. Låt köttet vila ca 5 minuter. Skär paprikorna i små bitar och blanda ner i dressingen.
    6. 6. Skär köttet i skivor och häll över dressingen med grönsakerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 2 september 2009

    Ja, bättre vete tusan om det går att göra. Full poäng, o tack så mycket för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben