Grillad fläskfilé med potatisklyftor

Serverar: 4 portioner

Jättegott!!!

Ingredienser

  • Köttet
  • 600 g fläskfilé
  • Marinad
  • 1 dl olja, tex raps
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk soja
  • 1 pressad vitlök
  • 1 röd chilifrukt, hackad
  • Lite rivet citronskal
  • Lite färsk hackad timjan
  • Peppar
  • Honungsgrillkrydda
  • Potatisen
  • En påse klyftpotatis
  • 1 morot
  • 1 röd lök
  • 1 vitlök
  • Färsk hackad timjan
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Köttet: Skär bort fett och hinnor från fläskfilén och skär upp ca 1,5-2 cm slantar. Blanda alla ingredienser till marinaden i en fryspåse och lägg i köttet. Lägg in i kylen och låt dra ca 1 timme eller mer, skaka om lite då och då. Grilla köttet ca 3-4 min på varje sida. Ca 5-10 cm från glöden.
    2. Potatisen: häll ut potatisen på en plåt eller form. Hacka upp moroten i stavar och lägg tillsammans med potatisen. Skiva röd lök och blanda med potatis och morot. Häll över olja, pressad vitlök, hackad timjan och salt. In i ugnen tills potatisen är färdig. (alla tycker ju inte lika)
    3. Servera gärna med grönsaker på grillspett och Lohmanders kalla beasås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    skogmullan 22 november 2008

    Var är Beasåsen??????????????????????????????????????

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben