Grillade potatisklyftor med rostad paprikadressing

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 dag 20 minuter

Ett perfekt tilltugg, men fungerar precis lika bra som tillbehör till grillat.

Ingredienser

  • Grillad klyftpotatis
  • 4 bakpotatisar
  • ½ dl god olivolja
  • 1 dl hackade blandade örter
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 citron
  • Salt
  • Peppar
  • Rostad paprikadressing
  • 300 g skalad och rostad röd paprika (finns färdigt på glasburk)
  • 1 dl god olivolja
  • 4 msk rödvinsvinäger
  • 10 basilikablad
  • ½ dl hackad gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Potatisen Baka potatisen i folie tills den är mjuk, gör detta dagen före du ska servera. Klyfta potatisen och lägg i en plastpåse. Blanda sedan resterande ingredienser och häll i påsen. Skaka sedan försiktigt påsen så att klyftorna marineras. Grilla sedan på alla tre sidor tills fin färg. Maträtten är <a href="https://www.test.se/gasolgrill" target="_blank">perfekt att tillaga med gasolgrillen</a> eftersom det är enkelt att reglera värmen och i sin tur få fin färg på potatisklyftorna samtidigt som de får en god grillsmak. Dressing Lägg alla ingredienser förutom gräslöken i en bunke. Mixa med en mixerstav till en slät sås. Tillsätt gräslöken, smaka av med salt och peppar. Balansera eventuellt med en nypa strösocker och/eller lite mer vinäger.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben