Serverar: 4 portioner
Tid: 1 dag 20 minuter
Ett perfekt tilltugg, men fungerar precis lika bra som tillbehör till grillat.
Potatisen Baka potatisen i folie tills den är mjuk, gör detta dagen före du ska servera. Klyfta potatisen och lägg i en plastpåse. Blanda sedan resterande ingredienser och häll i påsen. Skaka sedan försiktigt påsen så att klyftorna marineras. Grilla sedan på alla tre sidor tills fin färg. Maträtten är <a href="https://www.test.se/gasolgrill" target="_blank">perfekt att tillaga med gasolgrillen</a> eftersom det är enkelt att reglera värmen och i sin tur få fin färg på potatisklyftorna samtidigt som de får en god grillsmak. Dressing Lägg alla ingredienser förutom gräslöken i en bunke. Mixa med en mixerstav till en slät sås. Tillsätt gräslöken, smaka av med salt och peppar. Balansera eventuellt med en nypa strösocker och/eller lite mer vinäger.