Oxfiléspett med rostad paprikasallad, grillad bakpotatis och grillad lime

Serverar: 4 portioner

Nyckelhålsmärkt

Ingredienser

  • 500 g oxfilé, tärnad 2 X 2 cm
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Rostad paprikasallad
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl gröna oliver, skivade
  • 4 jalapenos, strimlade
  • 1/2 dl persilja, hackad
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Träspett, blötlagda
  • 4 bakpotatisar
  • 1 msk rapsolja
  • Flingsalt
  • 2 lime, halverade
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Dela paprikorna, ta bort kärnhus och vita hinnor. Rosta paprikorna i ugn ca 20 min. Låt svalna något,dra av skalet och strimla dem grovt. Fräs vitlök i olja. Blanda alla ingredienser till salladen. Smaksätt med salt och peppar. Ställ kallt några tim, gärna över natten.
    2. Sätt ugnen på 200°. Baka potatisen nätt och jämnt färdig. Låt svalna och skär 1 cm tjocka skivor på längden.
    3. Trä köttet på spett, krydda och grilla ca 5 min. Lägg limen på grillen med snittytan nedåt och låt den bli varm.
    4. Pensla potatisen med olja och grilla snabbt. Strö över salt.
    5. Servera spetten omedelbart med paprikasallad, potatis och lime.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben