Grillad svärdfisk med gurk- och lime salsa

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Riktigt god fiskrätt!

Ingredienser

  • 4 msk saft av lime
  • 4 tsk honung
  • 4 tsk vegetabilisk olja
  • 4 tsk koriander, malen
  • 800 g svärdfiskskotlett
  • Gurk- och limesalsa
  • 4 st lime
  • 450 g gurka
  • 4 msk färsk koriander, hackad
  • 4 msk salladslök, hackad
  • 4 tsk färsk jalapeno eller chilipeppar, finhackad
  • 4 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Blanda limesaft, honung, olja och koriander i en flatbottnad skål. Lägg i svärdfisken och vänd den så att den täcks av marinaden. Marinera i rumstemperatur c:a 15 minuter.
    2. Skala lime och ta bort det vita under skalen med en vass kniv. Hacka limeköttet. Skala, kärna ur och tärna gurka. Blanda samman alla ingredienserna till salsan. (Salsan kan göras ett par timmar i förväg och kylas täckt.)
    3. Ta upp svärdfisken ur marinaden och salta och peppra. Grilla svärdfisken tills den är genomstekt, c:a 3 minuter på varje sida.
    4. Servera med färsk potatis och salsa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben