Grillade grönsaker med salsa verde

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Grillade grönsaker får fin smak av rökt olivolja. Servera med en smakrik och fräsch salsa verde.

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 knippe färsk lök
  • 1 kokt majskkolv
  • 1 grön zucchini
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 citroner
  • Zeta Olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Zeta Olivolja Rökt
  • Salsa verde/ grön salsa
  • 1 1/2 dl plockad persilja
  • 1 kruka basilikablad
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2 msk Zeta Kapris, medelstora
  • eller Zeta Kapris, små
  • 1 msk Zeta Sardellcrème
  • 1 1/2 dl Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Salsa verde: Mixa alla ingredienser grovt i en blender eller med en stavmixer, smaka av med salt och peppar.
    2. Grönsaker: Skiva auberginen på längden i 1/2 cm tjocka skivor och salta på sidor, låt ligga ca 30 minuter. Skiva, dela eller bita resten av grönsakerna. Pensla med olivolja och grilla dem så att de blir mjuka och får fin färg. Torka av auberginen, pensla med olivolja och grilla även den till fin färg. Salta och peppra grönsakerna, servera som egen rätt eller som tillbehör tillsammans med salsa verde och/eller rökt olivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben