Grillad lövbiffsrulad med grönsaker

Serverar: 2 portioner

När man grillar köttet med grönsakerna behåller de sin krispighet och spänst.

Ingredienser

  • 2 lövbiffar (à 100 g)
  • 1 tsk kinesisk soya
  • 75 g förvällda haricots verts
  • 100 g förvälld minimajs
  • Tandpetare
  • ½ tsk salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 tsk sesamfrön
  • 1 tsk olja
  • Tillbehör
  • 100 g äggnudlar
  • 3 dl djupfrysta wokgrönsaker, eller motsvarande färska
  • 2 msk sweet chilisås
  • Instruktioner

    1. Bred ut lövbiffarna på ett skärbräde och pensla båda sidorna med soja. Lägg bönorna på köttet.
    2. Dela majskolvarna på längden och lägg på även dem. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Blir det för mycket grönsaker kan man dela varje lövbiff och göra två rullar.
    3. Salta och peppra rullarna och strö över sesamfrön. Stek dem runt om i olja i stek- eller grillpanna 1-2 minuter, eller på utegrillen.
    4. Servera med kokta nudlar, wokade grönsaker och sweet chilisås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    begeanka 19 september 2008

    hej! Tog mig friheten att ladda upp bilden från allt om mat som Lars Paulsson fotat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben