Couscous med grillade grönsaker

Serverar: 4 portioner

Mättande vegetariskt med grillad lök, paprika och vitlöksdoftande couscous

Ingredienser

  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 4 dl couscous
  • 4 färska lökar, gul el röd
  • 2 paprikor
  • 50 g smör
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackade färska örter
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljong i en kastrull. Rör ner couscousen, lägg på lock och ställ kastrullen vid sidan av plattan 5-6 min.
    2. Skala löken och skär den i fjärdedelar. Kärna ur paprikan och dela varje i 8 delar. Grilla grönsakerna på utegrillen eller i ugnen tills de börjar få färg 5-6 min på varje sida.
    3. Fräs vitlöken lätt i smöret och rör ner det i couscousen. Blanda ner grönsaker och örter. Smaksätt med salt.
    4. Servera med bröd.
    5. Tips! Gott att servera till grillat kött, kyckling, fisk och skaldjur.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Gul13 11 maj 2009

    Tack för receptet. Gott och fräscht. Variationmöjligheterna är oändliga tror jag. Detta gör vi fler gånger.

    Monika46 22 maj 2009

    Tack för ett gott rcept! Supergott! Bjöd detta till grillade revben och bröd.. Mumsigt...

    Lisa80 23 juni 2009

    Jätte gott och väldigt lätt att laga! Har provat både i ugn och på grill, med lika bra resultat!

    Relaterade Artiklar

    Goa gryn!
    Det har kommit en massa nya goda gryn i affärerna. Jag får många frågo...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben