Unna dig en välgjord, mustig fiskgryta med örter och tomat. Fänkål och saffran ger grytan en ljuvlig smak- och färgbrytning. Servera med knallgrön salsa verde!
Ingredienser
300 g laxfilé
300 g sejfilé
1 tsk salt
250 g räkor med skal
1 kg musslor med skal
1 gula lökar, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1/2 fänkål, strimlad
1 msk smör
1/2 g saffran
400 g konserverade tomater, hela
2 dl torrt vitt vin
2 msk kycklingfond, konc
2 dl vatten
1 tsk timjan
1 lagerblad
1 msk dill, hackad
Salsa verde
1/2 kruka färsk basilika, blad
2 msk persilja
2 sardellfiléer
2 vitlöksklyftor, skalade
3 msk olivolja
1 tsk citronolivolja
1/2 citron, rivet skal
Salt
Nymald svartpeppar