Fiskgryta à la Queenie

Serverar: 4-6 portioner

Det här receptet kom till i dag när jag tog lite av vad jag hade hemma. Gott blev det i alla fall

Ingredienser

  • 2 pkt Alaska pollock, 800 g
  • 2 purjolökar
  • 2 gula paprikor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2-3 msk sweet chilisås
  • Färska champinjoner, ca 150 g
  • Dragon
  • Dillkrydda
  • Citronpeppar
  • Svartpeppar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl vanlig grädde
  • Instruktioner

    1. Hacka paprikan fint, skiva purjolöken i ringar, skär svampen i lagom stora bitar. Fräs upp grönsakerna ihop med vitlöken, pressad. När grönsakerna är lagom mjuka smular man i två buljongtärningar, häller på grädde, kryddar med citronpeppar, svartpeppar, dragon och dillkrydda, häll även på sweet chilisås. Låt puttra ihop och smaka av.
    2. Skär fisken i lagom stora tärningar och lägg i. Låt puttra ihop i ca 10 minuter.
    3. Servera med kokt potatis eller ris samt kokta ärter och majs.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Pirkko 27 januari 2012

    Jättegott!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben