Köttfärsgryta à la Queenie

Serverar: 6 portioner

En egenkomponerad rätt som jag slängde ihop i dag med vad jag hade hemma, blev himla gott. Dessutom är det första kortet som jag tagit själv! :-) Blev kanske inget vackert kort, men bättre än inget.

Ingredienser

  • Ca 500 g blandfärs eller nötfärs
  • 1 burk bambuskott
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk majs
  • 2-3 tsk sweet chilisås
  • 2-3 msk Pineapple salsa
  • ½ dl chilisås
  • 1 pkt bacon
  • 1 stor riven morot
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • Citronpeppar
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Börja med att skära baconet i mindre bitar och stek dem lagom knapriga. Lägg på hushållspapper för att rinna av.
    2. Hacka löken och pressa vitlöksklyftorna och stek upp. Lägg i köttfärsen och krydda med vitpeppar, svartpeppar och citronpeppar. Låt steka tills färsen är lagom "grynig". Häll på chilisås, pineapple salsa, krossade tomater, sweet chilisås, grädde, den rivna moroten, baconet, bambuskotten, majs och låt allt puttra ihop ca 20 minuter.
    3. Servera med kokt ris eller pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    anluk 16 februari 2008

    Ser mycket gott ut. Bilden blev visst bra!

    TweetyPie 25 februari 2008

    Instämmer - det ser väldigt gott ut!! Ska prövas!

    Lena 9 mars 2008

    Den vara kanon god

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben