Hummersoppa á la Lena

Serverar: 4 portioner

Torsdag=obligatorisk soppdag.

Ingredienser

  • Skal från 1 hummer
  • Olja
  • 1 lök
  • 1 morot
  • 1 bit rotselleri
  • 1 bit palsternacka
  • ½ purjolök
  • Vitlök
  • 1 stjärnanis
  • Tomatpuré
  • 2 tärningar fiskbuljong
  • Paprikapulver
  • Chilikrydda
  • Maizena
  • Vatten
  • Saffran
  • Salt
  • vitpeppar
  • 3 msk cognac
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl grädde
  • 2 msk smör
  • Hummerkött
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Hummerfond:
    2. * Torka skalen i svag ugnsvärme * Krossa dem sedan i mortel. * Hacka lök. * Strimla purjo och grönsaker. Fräs med hummerskalen. * Tillsätt kryddor och tomatpuré. * Tillsätt vatten så att ingredienserna täcks. Koka 30 min. * Sila av spadet.
    3. Soppan:
    4. * Koka upp hummerfonden. * Tillsätt mjöl utrört i lite mjölk. * Tillsätt cognac och grädde. * Låt soppan sjuda ca 5 minuter. * Smaka av med salt och vispa ner smöret. * Strö över persiljaoch server med hummerköttet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben