Mustig köttgryta á la Lena

Serverar: 4-6 portioner

Man-tager-vad-man-haver-gryta + lite fantasi! En mix mellan grekisk stifado, rödvins- och höstgryta. Mycket uppskattad av min man, trots att jag blandade i bondbönor, som han "inte kan äta". Han hatar dem sedan barndomen!

Ingredienser

  • 500 g grytbitar
  • Smör eller olja
  • 1 - 2 klyftade rödlökar eller smålökar
  • 2 - 4 pressade vitlöksklyftor
  • 5 potatisar
  • 2 - 3 morötter
  • 1 liten bit rotselleri
  • 200 g kantareller
  • 1 zucchini
  • Salami eller annan stark korv
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 - 3 msk tomatpuré
  • Bönor (1 burk eller hemlagade, valfri sort)
  • 3 - 4 dl rödvin
  • Kalvfond eller buljongtärning
  • Vatten
  • Lagerblad
  • Salt, nymalen svartpeppar
  • (Ajvar Relish)
  • (Kanelstång)
  • (Enbär)
  • (Rosmarin, timjan eller oregano)
  • Vetemjöl eller annat mjöl att reda av med
  • Oliver
  • Persilja
  • Instruktioner

    * Bryn köttet i olja eller smör. * Tillsätt lök, morötter, rotselleri, potatis, kantareller, zucchini. * Bryn vidare, * Tillsätt sedan salami, bönor, tomater, tomatpuré. * Häll i kalvfond/buljong. * Späd eventuellt med vatten. * Krydda med salt, peppar, ajvar relish, * Låt puttra ca 2 timmar. * Red av med vetemjöl eller annat mjöl. * Tillsätt oliver och hackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben