Köttgryta a´la Ankar

Serverar: 6 portioner

Festlig gryta med fläskkött och svamp. Enkelt att göra och mycket god. Grytan blir bara mustigare om den görs en dag innan den ska serveras.

Ingredienser

  • 750 g skinkstek
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 2 lagerblad
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 gula lökar
  • 2 stora morötter
  • 1 burk skivade champinjoner
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 2 msk timjan
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Bryn dem i smör i en stor gryta. Salta och peppra. Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet, lagerblad, vitlök, tomatpuré, paprika pulver och buljongtärning. Koka under lock ca 40 min. Skala och skär lök, morötter i bitar och lägg i grytan. Koka ytterligare ca 20 min tills rotfrukterna känns mjuka.
    2. Lägg ner de skivade champinjonerna i grytan. Rör ner vetemjöl utrört i lite vatten, grädde, soja och timjan. Låt koka 5 min.
    3. Servera med kokt potatis, gelé och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben