Lättlagat här är en god lax som vi gjorde i går. Hur enkelt som helst och perfekt till vardags när man inte hinner eller orkar greja för mkt i köket men ändå vill äta gott.
Ingredienser
4 laxfiléer
1 burk cantadou vitlök & örter (färskost) 125 g
3 dl grädde
1 äggula
Knappt ½ dl dill
Salt
Citronpeppar
ca 1½ - 2 dl handskalade räkor på burk (alt skala egna.)
Instruktioner
Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Smaksätt med salt och citronpeppar. och dill .Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. Ta ut formen ur ugnen och strö över räkorna.
Servera med potatis, alt. ris och garnera gärna med citronskivor.
Supergott och så enkelt att göra. Barnen och vi vuxna gav full pott allihop. Kommer granterat göras igen:) Toppbetyg.
halen696626 november 2010
Tack!! och så kul att Ni tyckte det var gott!
Mvh Helén
Diora_115 januari 2011
Verkligen jättegott! Gick hem både hos gubben och mormor :) Kommer lätt göras igen!
halen696615 januari 2011
Tack för kommentaren och jätte kul att Ni tyckte om detta recept!
Mvh Helén Ankar
vedrana20 januari 2011
Rätten var underbar men min sås skar sig. Har jag haft den för länge i ugnen??
halen696620 januari 2011
Oj då!
Jag vet inte varför. Jag har gjort detta flera gånger utan att den skurit sig.
Hoppas att det gick ´å äta!!
Mvh Helen
vedrana20 januari 2011
Allt åts upp ;-)
Jag hade rätten något längre i ugnen än du men nästa gång ska jag minska på tiden.
Tack för ett bra recept!!
halen69665 mars 2011
Kul att Ni tyckte att det var gott!
Mvh Helén
bga@compdefense.net19 maj 2011
jag bor i usa och kan tyvärr inte hitta cantadou färskost. kan du tänka på ett alternativ?
evaallison19 maj 2011
Jag bor också i USA, och jag tänker att färskosten låter som Boursin.
zohre9 juni 2011
Supergott och så enkelt att göra !
gladbadanka17 augusti 2011
Hej!
Låter som ett jättegott recept och ska absolut testa det i dagarna! Tänkte bara fråga ifall du hade laxen fryst och lade in den i ugnen direkt ifrån frysen eller om du lät den tina först?
//Johanna
halen696618 augusti 2011
Olika, men mest fryst.
Jag tycker att lax i ugn är lika ok som färsk när man gör laxgratänger.
Mvh Helen
shrin28 september 2011
Super gott! Fast jag glömde ägget. Men det här kommer lagas fler gånger så jag hinner prova med ägg oxå! :D
uppbot4 oktober 2011
Så jätte gott! Min man gillar inte fisk så mycke. Men detta tog han till och med som matlåda till jobbet dagen efter.
bitten5622 oktober 2011
Tack för ett recept på en underbar rätt. Vi hade pressad potatis, smörslungad sparris och citron till. En klar 5 : a.
dagmar0726 november 2011
Provade detta recept igår, enkelt att göra och så otroligt gott! Kommer att serveras många gånger hos oss!
lacroix26 december 2011
Smakade jättegott och var snabbt o enkelt att laga...
pullan2116 januari 2012
Som alla tidigare har sagt så var detta både gott och snabb att tillaga! Kommer att göra det här flera gånger!
Taru9927 juni 2012
Supergott
norbergs29 juli 2012
Gjorde detta då min mans släkt var här på besök. Alla tyckte att det var jättegott. Tack för ett mumsigt recept.
Jengus74289 december 2012
Superenkelt och jättegott! :-)
Starlight-7820 mars 2013
Jättegott, men något hände med såsen som inte blev så "såsig" utan mer som äggröra i konsistensen....Använde laktosfri grädde om det kan ha med saken att göra?! Hur som helst, smaken var det inget fel på! :-)
Pappisen7 augusti 2013
Detta var inget jag kommer att göra igen.
Silversurfaren126 november 2013
Ska lagas ikväll! :)
dag620 oktober 2014
Mycket gott, ock enkelt.
Från Trollmor.
jottan7813 maj 2015
Mycket gott!! Jag blandade även i vb-ost samt en hakv fiskbuljongtärning. Succé=)
Malan1418 maj 2016
Mycket gott, tack för ett väldigt bra och enkelt recept :-)
Supergott och så enkelt att göra. Barnen och vi vuxna gav full pott allihop. Kommer granterat göras igen:) Toppbetyg.
Tack!! och så kul att Ni tyckte det var gott! Mvh Helén
Verkligen jättegott! Gick hem både hos gubben och mormor :) Kommer lätt göras igen!
Tack för kommentaren och jätte kul att Ni tyckte om detta recept! Mvh Helén Ankar
Rätten var underbar men min sås skar sig. Har jag haft den för länge i ugnen??
Oj då! Jag vet inte varför. Jag har gjort detta flera gånger utan att den skurit sig. Hoppas att det gick ´å äta!! Mvh Helen
Allt åts upp ;-) Jag hade rätten något längre i ugnen än du men nästa gång ska jag minska på tiden. Tack för ett bra recept!!
Kul att Ni tyckte att det var gott! Mvh Helén
jag bor i usa och kan tyvärr inte hitta cantadou färskost. kan du tänka på ett alternativ?
Jag bor också i USA, och jag tänker att färskosten låter som Boursin.
Supergott och så enkelt att göra !
Hej! Låter som ett jättegott recept och ska absolut testa det i dagarna! Tänkte bara fråga ifall du hade laxen fryst och lade in den i ugnen direkt ifrån frysen eller om du lät den tina först? //Johanna
Olika, men mest fryst. Jag tycker att lax i ugn är lika ok som färsk när man gör laxgratänger. Mvh Helen
Super gott! Fast jag glömde ägget. Men det här kommer lagas fler gånger så jag hinner prova med ägg oxå! :D
Så jätte gott! Min man gillar inte fisk så mycke. Men detta tog han till och med som matlåda till jobbet dagen efter.
Tack för ett recept på en underbar rätt. Vi hade pressad potatis, smörslungad sparris och citron till. En klar 5 : a.
Provade detta recept igår, enkelt att göra och så otroligt gott! Kommer att serveras många gånger hos oss!
Smakade jättegott och var snabbt o enkelt att laga...
Som alla tidigare har sagt så var detta både gott och snabb att tillaga! Kommer att göra det här flera gånger!
Supergott
Gjorde detta då min mans släkt var här på besök. Alla tyckte att det var jättegott. Tack för ett mumsigt recept.
Superenkelt och jättegott! :-)
Jättegott, men något hände med såsen som inte blev så "såsig" utan mer som äggröra i konsistensen....Använde laktosfri grädde om det kan ha med saken att göra?! Hur som helst, smaken var det inget fel på! :-)
Detta var inget jag kommer att göra igen.
Ska lagas ikväll! :)
Mycket gott, ock enkelt. Från Trollmor.
Mycket gott!! Jag blandade även i vb-ost samt en hakv fiskbuljongtärning. Succé=)
Mycket gott, tack för ett väldigt bra och enkelt recept :-)