Pastasås med räkor och lök a´la Ankar

Serverar: 4 portioner

Jätte gott och enkelt. Om man vill så går det lika bra med motsv. mängd färdigskalade räkor. Tre olika sorters lök, honung och räkor gör denna sås så god!

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 2 st tomater
  • 1 st späd purjolök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st gul paprika
  • 1 msk olivolja
  • 1-2 tsk curry t ex extra stark
  • 1-2 tsk paprika pulver
  • 1 ½ dl grädde
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 msk honung
  • 1 tsk Oregano
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Strimla purjon. Skala och hacka vitlöken och schalottenlöken. Dela paprikan i ringar och tomaterna i skivor.
    2. Fräs purjon, löken och paprikan i olivolja. Smaksätt med curry. Blanda ner grädde och honung. Smaka av med lite salt och peppar. Tillsätt de skivade tomaterna och låt såsen koka ihop så att den blir lagom tjock.
    3. Lägg i räkorna och hetta upp alltsammans utan att koka, för då blir räkorna sega.
    4. Servera med nykokt pasta .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben