Varm smörgåstårta á la Ankar
Gjorde denna igår och blev så nöjd.
God bjudrätt den är inte så omständig som receptet verkar, absolut värd ett försök!
Smakar helt underbart!
Ingredienser
4 halvmånar Hönökaka
4 tomater
2 paprikor gul och röd
1 gul lök
1 dl grädde
6 ägg ( 3 som ska kokas och tre som vi endast använder äggvitan av)
6 msk kaviar
1 purjolök
150 g rökt skinka
2 dl crème fraiche
2 dl riven gratängost
16 msk majonnäs
½ kg oskalade räkor ( men det går bra med färdig skalade också)
Cayenpeppar
Paprikapulver
Svartpeppar
Instruktioner
- Smörgåstårtan görs i fyra lager.
- Lager nr 1:
Hacka löken, tomaterna och paprikan och bryn detta. Häll över grädden och låt röran koka en stund, grädden ska kokas in i röran. Lägg nu denna röra på första Hönökakan
- Lager nr 2:
Blanda ihop den fint delade skinkan med crème fraiche, hackad purjolök (halva purjolöken) och 1½ dl riven ost, krydda med cayennepeppar, paprikapulver och peppar. Lägg sedan denna röra på den andra Hönökakan.
- Lager nr 3:
Blanda ihop de 3 kokta äggen som hackas och 6 msk kaviar, resten av purjolöken och de skalade räkorna och 1/3 av majonnäs mixen (se lager nr 4) till en röra som läggs ut på Hönökaka nr 3.
- Lager nr 4:
Bred ut resten av majonnäs mixen på det fjärde lagret som man gör så här : vispa 3 äggvitor till hårt skum, blanda sen försiktigt ner 16 msk Majonnäs i den hårt vispade äggvitan.
- Strö över resten av osten och sätt in hela tårtan i ugnen ca. 15 minuter i 225 grader.
Liknande recept
Kommentarer (9)
Detta recept måste jag prova. Låter otroligt gott!
ska göra den nu , men undrar på lager 1 vilken sorts lök ? Purjolöken verkar vara på lager 2 o3
Så spännande rätt. Ska göra den så fort tillfälle ges.
Helt galet att jag glömt att skriva med gullök i ingredienserna för lager 1. Har nu fixat detta. Mvh Helén
Den her hørtes så godt ut at even normannen skal prøve seg på den:-)
Låter helt gudomlig. Ska göra den till helgen.
Det låter gott... ska pröva göra den snart
16 msk = 2,4 dl
Detta låter så gott, ska nog prova att göra detta till nästa kalas. Vad är det för kaviar du använder? Vanlig Kalles eller någon annan sort?