Varm vitlöksbaguette fylld med smak a la Ankar

Serverar: 2-4 portioner

Supersmarrigt. Varma baguetter är lättfixat till mellis eller kvällsmat, vardag som helgdag.

Ingredienser

  • 4 minibaguetter vitlök
  • 1 dl crème fraiche
  • 175 g skinka
  • 1½ dl riven ost , tex Västerbottenost
  • ½ ask Cantadou 4 peppar , 70 g (1 ask 140 g)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 7 cm purjolök
  • Svartpeppar
  • Paprikapulver
  • Cayennepeppar
  • Liten skvätt grädde
  • 2 tomater
  • Instruktioner

    1. Gör ett snitt i vitlöksbaguetterna, inte rakt igenom. Blanda cremefraiche, skuren skinka, ost cantadou, hälften av den rivna osten, sambal oelek, skuren purjolök, svartpeppar, paprikapulver. cayenpeppar och grädde. Fördela blandningen i baguetterna. Tärna tomaterna och fördela över röran och lägg sist på resten av osten.
    2. Baka i ugnen 200 grader i ca 15 min.
    3. Servera med sallad och en god dressing.

    Liknande recept

    Kommentarer (9)

    LinneaThornberg 6 februari 2011

    gjorde dessa igår, supersmarrigt! de kommer att användas snart igen! 5.a från mig =)

    martinnaaa 6 maj 2012

    Jättegott! Hela familjen tyckte om det här, jag kommer absolut göra om det många, många gånger! 5 från mig :-)

    helan6998 6 maj 2012

    Härligt att höra !! Goda i alla lägen.... Mvh Helén

    helan6998 6 maj 2012

    Oj då, ngn som skriver här och som inte är jag ... Helén

    Sunbeauty 10 maj 2012

    La en kort kvist rosmarin uppepå under gratineringen. Det gav en fantastisk doft och smak till dessa goda nattamackor.

    Sunbeauty 10 maj 2012

    La en kort kvist rosmarin uppepå under gratineringen. Gav en underbar doft och smak på dessa supergoda nattvickningsmackor

    yjny 17 maj 2012

    Lätt att göra och väldigt gott!

    Tinjep 6 juni 2012

    Jättegott!

    EmaLee 11 februari 2013

    Kanon gott, perfekt fredagsmys mat :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben