Fläskfilé fylld med persilja, getost, salami samt potatisrullar med två smaker

Serverar: 4 portioner

En riktig festmåltid med många smaker!

Ingredienser

  • 700 g fläskfilé
  • 7 skivor dansk salami
  • 7 bitar Petits Chevres Doux, mjuk getost
  • Färsk persilja
  • Smör
  • Potatisrullar med västerbottenost
  • 6 medelstora potatisar, kokta och mosade
  • Svartpeppar
  • 1 msk flingsalt
  • 250 g färsk smördeg
  • 1 - 2 dl Västerbottenost
  • 1 ägg, uppvispat
  • Potatisrullar med mjuk getost
  • 6 medelstora potatisar, kokta och mosade
  • Svartpeppar
  • 0,5 msk flingsalt
  • 250 g färsk smördeg
  • 4 bitar Petits Chevres Doux
  • 1 ägg, uppvispat
  • Instruktioner

    1. Bryn den snabbt i smör. Snitta fläskfilén längst med och fyll med salami, getost och hackad persilja. Fäst med träspett/snöre och lägg i en ugnsform och tillaga i 175 grader tills innertemperaturen visar 65 grader, tog cirka 25 minuter. Vira in folie och låt vila några minuter så köttsaften behålls.
    2. Rulla ut smördegen. Blanda potatis, ost och smaka av med kryddor. Bred ut jämnt och rulla samman längst med långsidan. Skär i 2 cm tjocka bitar och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Pensla och grädda i 225 minuter i 10 - 15 minuter tills de får fin färg.
    3. Servera med bearnaise och grönt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben