Fläskfilé med franska smaker

Serverar: 4-5 portioner

Smakrik och krämig gratäng. Jättegod och lätt att göra.

Ingredienser

  • ca 800 g fläskfilé
  • 2 burkar crème fraiche
  • 4 msk chilisås
  • 2 tsk fransk senap
  • 2 tsk dragon
  • 1 tsk fransk salladskrydda
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    Skiva köttet i skivor och bryn dem. Blanda crème fraiche, chilisås, senap, kryddor och vitlök. Lägg köttet i en ungssäker form. Strö över riven ost och blanda runt det. Häll över crème fraiche-såsen och gratinera i 200 grader ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Lilljeppe 25 november 2007

    På fotot jag lade in är inte dragonen med som krydda. Passar perfekt som bjudrätt. 5:a från mig i betyg. Tummen upp!

    Lennart_58 29 september 2009

    Detta var supergott. Du är väl värd en 5:a för detta recept. Tack.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben