Köttfärspaj med franska smaker

Serverar: 4-6 portioner

En jättegod paj. Sallad, fräscht bröd med vitlöksost var perfekt till.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl mjölk
  • 50 g margarin (gärna flytande)
  • 2 tsk bakpulver
  • 400 g köttfärs
  • Margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl rött vin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk timjan
  • ½ köttbuljongstärning
  • 200 g champinjoner
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl Västerbottenost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, mjölk, margarin och bakpulver till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ställ att vila kallt i minst 30 minuter. Förgrädda skalet i ugnen 225 grader i ca 10 minuter.
    2. Stek köttfärsen i margarin. Salta och peppra, ställ sedan åt sidan. Hacka all lök.
    3. Stek löken så den blir genomskinlig. Tillsätt köttfärsen, vin, tomatpuré, timjan och smulad köttbuljong. Låt köttfärsen småputtra i ca 10 minuter.
    4. Skiva champinjonerna och stek i en stekpanna. Blanda créme fraiche, Västerbottenost, vitlök, salt och peppar i en skål.
    5. Lägg köttfärssåsen, champinjonerna och över créme fraicheblandningen överst i pajskalet. Gratinera tills ytan fått fin färg, det tar ca 10 minuter.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben