Köttfärspaj med ansjovis smak

Serverar: 4-6 portioner

Mycket gott med ansjovis i matlagning, inte bara till Janssons.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl riven ost
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 500 g köttfärs
  • 1 purjolök
  • 1 paket bacon
  • 2 hg färska champinjoner
  • 1 burk ansjovisfiléer (50g) OBS spara spadet
  • 2 msk soja
  • 2 dl hett vatten
  • 2 dl riven ost
  • 1 burk creme fraiche
  • 2 msk tomatpuré
  • Instruktioner

    1. Finfördela smöret i mjöl och riven ost till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i kylskåpet i 30 minuter. Kläd en pajform med degen. Nagga pajskalet. Förgrädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 10-15 minuter.
    2. Finhacka purjo och strimla baconet. Hacka ansjovisen (spar spadet). Skiva svampen.
    3. Fräs färsen tillsammans med purjon och svampen. Tillsätt bacon och ansjovis med sitt spad (hur mycket spad är en smaksak), soja, hett vatten och tomatpuré. Låt allt småputtra under lock en stund. Smaka av och tillsätt ev. salt och peppar (ansjovis+spad är salt, så var försiktig med saltet). Rör i creme fraiche. Häll färsröran i pajskalet och strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter (225 grader). Servera en grönsallad till, ät och njut.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (1)

    Legoli 22 februari 2008

    God paj, spännande med ansjovisen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben