Köttfärspaj från Zambia

Serverar: 4 portioner

God och lite annorlunda köttfärspaj...

Ingredienser

  • Deg
  • 4 dl maizena stärkelse
  • 5 dl mjölk
  • 50 g margarin
  • Salt
  • Fyllning
  • 300 g köttfärs
  • 1 hackad gul lök
  • matfett till stekning och ugnsform
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk koriander
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en bunke. Koka upp resten av mjölken, margarinet och lite salt i en kastrull. Vispa ner mjölblandningen. Koka på svag värme någon minut tills det tjocknar. Fräs löken i matfett 2-3 minuter. Öka värmen, smula i och bryn köttfärsen. Krydda med timjan, koriander, salt och peppar. Smörj en ugnsform. Platta ut 2/3 av den ganska kladdiga majsdegen i botten av formen. Ta hjälp av lite majsmjöl. Lägg i köttfärsfyllningen och täck med resten av degen som ett lock. Grädda pajen i nedre delen av ugnen, 40-50 minuter.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben