Anna´s köttfärspaj

Serverar: 4-6 portioner

Den är pajen har hängt med i 20 år och är forfarande lika omtyckt. Servera den gärna med en pizzasallad till.

Ingredienser

  • 300 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlökar
  • 1 burk hela tomater
  • 1 buljongtärning
  • 1 tsk oregano
  • 3 msk tomatpuré
  • Salt
  • Peppar
  • Margarin
  • Äggstaning
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • Pajdeg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 100 gram kallt smör
  • 2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Gör i ordning pajdegen och kavla ut i en pajform. Låt stå kallt en stund. Förgrädda i 225 º i ca 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 200 º.
    2. Hacka löken och bryn den och köttfärsen i lite margarin. Tillsätt tomaterna, buljongtärningen och pressad vitlök. Låt småputtra. Tillsätt kryddorna, tomatpurén och smaka av. Blanda till äggstaningen.
    3. Lägg över köttfärsblandningen i pajformen och häll över äggstaningen. Gräddas i ugnen i ca 20 minuter eller tills den har fått fin färg.
    4. Servera med en pizzasallad eller grönsallad och ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    liasara 8 augusti 2008

    Den var jättegod och mättande. Men om man vill kan man även ha champinjoner i den. // Liasara

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben