Köttfärspaj

En riktigt god paj.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2½-3dl vetemjöl
  • 150-200 g margarin
  • 1 krm salt
  • 1dl riven ost
  • 1dl vatten
  • Fyllning
  • 300 g köttfärs
  • 1 stor hackad lök
  • 2 msk margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2-4 vitlöksklyftor
  • Sås
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 425 g sparris i burk
  • 2dl grädde
  • 1dl riven ost
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Blanda mjöl, margarin, salt och ost. Blanda sedan i vattnet. Ställ degen kallt 30 minuter. Tryck ut en botten av degen, men spara lite till ett lock. Grädda 10 minuter 225 grader.
    2. Fyllning: Bryn köttfärsen i matfettet. Hacka löken blanda i köttfärsen. Pressa i vitlöken, salta och peppra.
    3. Sås: Blanda alla ingredienserna. Koka upp, men om man vill ha den snabbare variant så häll sås blandningen direkt i köttfärsfyllningen.
    4. Sätt fyllning och sås på det förgräddade skalet. Lägg sedan ett "pajlock" ovanpå, som du naggar och penslar med ägg. Serveras med en sallad! Gott, gott...

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (1)

    JulleRull 29 mars 2010

    Jag tyckte att ost såsen gjorde att det blev för mycket mat, men det var gott och jag ska absolut göta den igen, jag hade även i färska champinjoner

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben