Glutenfri köttfärspaj

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 45 minuter

Härligt saftig köttfärspaj med mycket krydda. Gluten-och laktosfri.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3-4 kokta, kalla potatisar
  • 2-2 ½ dl naturligt glutenfri mjölmix (med fibrer)
  • 100-150 g mjölkfritt margarin
  • Fyllning
  • 2 gula lökar
  • 1 morot
  • 2 msk olja
  • 400 g nötfärs
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1-2 msk fransk senap
  • 1 tsk salt
  • 2-3 krm svartpeppar
  • 2 tsk oregano
  • 5-6 champinjoner
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225° C. Riv potatisen grovt och blanda/mixa med margarin och mjölmix. Tryck ut degen i smord pajform (ca 25x25 cm i diameter). Degen är smulig och det blir inte vidare jämnt och snyggt, men det ska ändå vara köttfärs över, så det gör ingenting. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i tio minuter.
    2. Finhacka löken och riv moroten grovt. Fräs i oljan i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och fräs tills färsen är brun. Häll över i en kastrull tillsammans med de krossade tomaterna, tomatpurén, senapen och kryddorna. Låt puttra under lock i 10 minuter. Häll köttfärsröran i pajskalet och täck med skivade champinjoner. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter och servera med sallad och eventuellt ris.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2
    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben