Saftig glutenfri köttfärspaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Alltid god.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 150 g margarin
  • 4 msk vatten
  • 1 msk aromsalt
  • Fyllning
  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ msk salt
  • 1 msk aromsalt
  • 1 msk basilika
  • 1 msk köttfärskrydda
  • ½ msk svartpeppar
  • ½ msk chilikrydda
  • ½ dl ketchup
  • Täcke
  • 2 ägg
  • ½ dl grädde
  • 1 dl ost
  • Instruktioner

    1. Blanda mandelmjöl, bovetemjöl, margarin och vatten i en bunke tills det blivit en jämn deg, bred degen i en ugnsfast form, gärna ca 1 cm upp på kanterna, strö på aromsaltet. Bryn köttet och blanda sedan i den hackade löken och vitlöken samt alla kryddorna jämte ketchupen, låt sjuda en stund, bred sedan över pajdegen. Vispa ihop ägg, grädde och häll över som ett täcke, strö sedan den rivna osten på.
    2. Grädda i 175 grader ca 35 - 40 minuter.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben