Saftig glutenfri tonfiskpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

God vid alla tillfällen.

Ingredienser

  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 150 g margarin
  • 4 msk vatten
  • 1 msk aromsalt
  • 1 burk tonfisk, 185 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl ketchup
  • ½ msk aromsalt
  • 2 ägg
  • ½ dl grädde
  • 1 dl ost
  • Instruktioner

    1. Blanda mandelmjöl, bovetemjöl, margarin och vatten i en bunke, tills det blivit en jämn deg, bred degen i en ugnsfast form, gärna ca 1 cm upp på kanterna, strö på aromsaltet. Blanda fyllningen: tonfisk, den hackade vitlöken, ketchup och aromsalt i en bunke och bred på degen. Vispa ihop äggen, grädden och häll över som ett täcke, strö på den rivna osten som ni kan trycka ner lite i ägg/grädd stanningen.
    2. Grädda i 175 grader i ca 35 - 40 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben