Våfflor - laktos och glutenfria

Våfflor för allergiker.

Ingredienser

  • 3 ½ dl glutenfri fin mix
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk socker
  • 2 ½ dl havrebaserad dryck
  • 2 ½ dl kallt vatten
  • ½ dl mjölkfritt flytande margarin
  • Instruktioner

    1. 1. Blanda de torra ingredienserna. Rör samman havredrycken och vattnet.
    2. 2. Vispa ner lite av vätskan i mjölkblandningen till en slät smet. Tillsätt resten av vätskan och margarinet. Rör om.
    3. 3. Grädda i het lag och servera direkt med t ex mjölkfri glass eller mjölkfri grädde samt sylt eller bär.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (3)

    Best1005 18 mars 2011

    Det låter riktigt gott

    SteffoTheKing 22 mars 2012

    Detta få jag nog testa på sambons systers kille för han är allergiker för typ allt fisk ägg nötter mjölk senap så alltid svårt att hitta på något så detta gå ju ha som efterätt iallafall

    Anetka53 25 mars 2012

    Våfflorna var jättegoda och otroligt frasiga! Vi hade i 1 extra dl vatten dock. Sedan hade vi bara 1 dl Maizena och tog 2 dl mix och det funkade jättebra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben