Britt-Maries Äppelpaj Glutenfri

Denna paj är underbart god. Har lite knäckigt pajskal och fyllning med crème fraiche. Naturligtvis kan man göra den med vanligt mjöl också.

Ingredienser

  • 3 dl Finax glutenfria mjölmix, eller vanligt mjöl
  • 0,75 tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 150 g smör
  • Fyllning
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • Garnering
  • 2-3 äpplen
  • Socker
  • Kanel
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser till pajskalet. Bred ut i en pajform. Blanda ihop fyllningen och häll den i pajskalet. Skala äpplen och skär dem i klyftor. Lägg äppelklyftorna ovanpå fyllningen och strö över kanel och socker. Grädda i 30 min i 175 grader.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (1)

    lofgren64 8 september 2011

    Äppelpaj är gott nu till hösten med vaniljsås och en kopp kaffe till också mums vara gott är eller hur mina vänner.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben