Maries saftiga glutenfria banankaka

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

En mycket saftig god och lätt kaka att svepa ihop när bananerna börjar se lite för bruna ut =)

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 100 gr smör el 1 dl flytande margarin
  • 4 st välmogna bananer
  • 1 dl grov mjölmix (glutenfri)
  • 4 dl mjöl (glutenfri)
  • 2 tsk pofiber
  • 1 dl kvarg/kesella
  • 1/2 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Gör så här: Smält smöret. Smörj och bröa en rund form ca 22 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt och rör till en jämn smet. Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Blanda bananerna med smör, mjöl, kvarg/kesella och mjölk och rör allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 175°C i 45 minuter. Låt kakan svalna några minuter.
    2. Njut!

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben