Banankaka

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme

Min favoritkaka med banan.

Ingredienser

  • 125 g margarin
  • 2 1/2 dl socker
  • 3 väl mogna bananer
  • 2 ägg
  • 4 dl mjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • Instruktioner

    1. Rör margarin och socker poröst. Mosa bananerna. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten växelvis med mjölken. Rör sist ner bananmoset.
    2. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader i ca 45 minuter eller tills kakan känns torr.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    10
    6
    3
    40 min
    16
    1

    Kommentarer (1)

    SaltPeppar 5 januari 2008

    Blir inte bananerna mörk när man har mosat dom?

    Relaterade Artiklar

    Vilken frukt innehåller mest kolhydrater?
    En ledtråd: den kan ha bruna prickar, stora & små, fler eller få?&...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben