Laktosfri banankaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 45 minuter

Bättre att baka en kaka, än att slänga övermogna bananer!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 mogna bananer
  • 50 g smält mjölkfritt smör
  • 4 msk laktosfri grädde
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Tillsätt grädden - låt svalna lite. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker i en plastpåse och skaka om.
    2. Häll smörblandningen i äggsmeten. Rör även i mjölblandningen. Mosa bananerna med en gaffel och rör i.
    3. Häll smeten i smord och bröad 1-litersform. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 º, 35-45 minuter är lagom.
    4. Njut!

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben