Laktosfri banankaka
Serverar:
8-10 portioner
Tid:
45 minuter
Bättre att baka en kaka, än att slänga övermogna bananer!
Ingredienser
2 ägg
2 mogna bananer
50 g smält mjölkfritt smör
4 msk laktosfri grädde
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
Smält smöret. Tillsätt grädden - låt svalna lite. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker i en plastpåse och skaka om.
Häll smörblandningen i äggsmeten. Rör även i mjölblandningen. Mosa bananerna med en gaffel och rör i.
Häll smeten i smord och bröad 1-litersform. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 º, 35-45 minuter är lagom.
Njut!
Liknande recept
Banankaka
5
1 h
10-12
1
Banankaka
4.8
1
23
Banankaka med choklad
4.7
1
3
Banankaka
4.8
1 h
10
6
Banankaka med choklad och hasselnötter
3.3
1 h
10
2
Rosendahls banankaka
4.4
6
5
Mormors banankaka
4.8
1 h
1
12
Jordgubbsglass, enkel & laktosfri!
5
3 h
6
1
Choklad/banankakor
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!