Serverar: 10 portioner
Tid: 1 timme
God blandning av olika smaker
Smörj och bröa en limpform. Hacka chokladen och nötterna grovt och mosa bananerna. Rör smör och socker pösigt och tillsätt äggen ett i sänder. Rör därefter ner bananmoset. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel och vänd ner blandningen i smeten. Tillsätt därefter nötter och choklad. Häll smeten i formen och grädda i ca 40 min i 175 grader. Om den är för kladdig känner man tyvärr en bismak av bakpulver.
Jag bakade denna kakan igår för andra gången. Blev mycket uppskattad av de som fick smaka :-) Bakade kakan igår kväll och bjöd på den idag. Blir godare dagen efter! Mycket god och saftig. Tog receptet ut från boken Kladdkakor, och tänkte lägga in receptet om det inte fanns. Men det gjorde den. Passar på att lägga upp en bild på min kaka. Betyget blir en god fyra av oss. Tack för receptet!
Detta är sedan många år en av mina absoluta favoritkakor. Perfekt till sommarfikat. Lagom söt, lagom kladdig, och verkligen syndigt god! (särskilt efter några dagar när den fått stå till sig lite). Mmmm. (Receptet kommer f.ö. från den verkligen mycket trevliga lilla boken Kladdkakor av Mia Öhrn)