Kladdkaka lyx med choklad och hasselnötter

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

En mycket smarrig kladdkaka

Ingredienser

  • Kakan
  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • Ca 1 ½ dl nutella
  • Toppning
  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Klä in botten med smörpapper på en form med avtagbar botten. Smält smör i mikron. Vispa ihop socker och ägg lätt. Mät upp mjöl kakao och vispa ner i äggsmeten tillsammans med smöret. Häll i smeten i formen och klicka ut nutella över kakan. Grädda i ugnen 200 grader 10-12 minuter. Låt svalna.
    2. Topping: Smält chokladen i mikron försiktigt rör lite så den inte blir torr. Hacka nötter grovt ha i hälften i chokladen och strö hälften över låt svalna i kylen. Servera med lätt vispad grädde

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben