Marängpaj med choklad och hasselnötter

Serverar: 8 portioner

Enkel att knåpa ihop och jättegod.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 175 g mjöl
  • 75 g smör
  • 25 g riven mörk choklad
  • 25 g florsocker
  • 1 äggula
  • 1-2 tsk kallt vatten
  • Fyllning
  • 50 g majsenamjöl
  • 3 äggulor
  • 25 g socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 dl mjölk
  • 175 g mörk choklad, hackad
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 175 g socker
  • 25 g rostade och finhackade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Sikta ner mjölet i en skål. tillsätt smör,skuret i bitar och arbeta in det med fingrarna. Rör ner chokladen, florsockret. äggulan och kallt vatten att degen blir fast. Knåda lätt. Svep in degen i plastfolie och ställ det kallt i 30 min. Kavla ut pajdegen på mjölat underlag och klä en form med degen. Ställ formen på en plåt. Förgrädda i 200 grader i 15 min. Vid förgräddning klä formen med smörpapper och fyll med torkade bönor. Lyft upp pappret och bönorna och grädda ytterligare i 5 min.
    2. Fyllning: Blanda samman majsenamjölet, äggulorna, sockret, vaniljsockret och lite av mjölken i en stor skål. Koka upp resten av mjölken i en kastrull. Häll den över äggblandningen under omrörning. Häll sedan blandningen i kastrullen och koka i 2min. Rör om tills blandningen har tjocknat. Tillsätt den hackade chokladen och rör om tills den har smält. Häll i pajformen.
    3. Maräng: Vispa äggvitorna tills de blir styva. Vispa ner sockret lite i sänder tills blandningen är styv och blank. Rör ner nötterna i marängsmeten. Skeda marängen över pajen. Gör toppar med baksidan av skeden. Ställ pajen i en förvarmd het grill i ca 2 min tills det blir färg på topparna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben