Jordgubbsglass, enkel & laktosfri!

Serverar: 6 portioner

Tid: 3 timmar

Så himla gott! Blir inte heller så isig som hemgjord glass kan bli... Dessutom väldigt enkel, strunta i att dela äggen!

Ingredienser

  • 3 dl Laktosfri vispgrädde (eller vanlig)
  • 3 st ägg ,gärna ekologiska
  • 0,75 dl rårörsocker
  • 150 g färska jordgubbar
  • Instruktioner

    Vispa grädden ganska hård. Vispa ägg och socker riktigt pösigt och blanda ned grädden. Mosa jordgubbarna slarvigt med en gaffel och rör i. Fördela smeten i en form som rymmer drygt en liter. Frys in. Rör runt i formen efter 45-60 minuter. Upprepa en gång till. Klar efter 3-4 timmar, NJUT!

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (1)

    krutov13 18 juli 2009

    tackar för receptet på glassen som fantatiskt god . min so som är lactosintollerant var helnöjd att kunna äta glass igen som smakar så gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben