Enkla hallonbakelser

Serverar: 20 portioner

Test bakat idag, en mycket lättlagad liten sak, inget krångel. Har även smakat, mycket nöjd med resultatet. Fast jag ska sockra hallonen en aning nästa gång, fick "hurvas" lite.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 4 ½ dl socker
  • 2 dl kokande vatten
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 ½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 150 g smör
  • 1 ½ dl mjölk
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 250 g hallon, osockrade
  • Garnering
  • 5 dl grädde, cirka
  • Mango i klyftor eller annan frukt
  • Ev citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en långpanna ca 30x40 cm. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det varma vattnet mot slutet av vispningen. Blanda vetemjöl med bakpulvret och rör försiktigt ner det i smeten. Bred ut smeten i långpannan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
    2. Fyllning: Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt det småkoka under tiden kakan gräddas. Smaksätt med vaniljsocker.
    3. När kakan har svalnat något delas den (jag gjorde botten lite tjockare än toppen eftersom botten ska ösas med fyllningen). Nu ska fyllningen fördelas (som är rinnande) på bottenplattan. Låt svalna innan hallonen läggs på. Om man använder frysta hallon så lägg på dem otinade. Täck med den andra botten. Låt stå och safta sig, gärna över natten.
    4. Skär rutor och garnera med vispad grädde, mango och citronmeliss

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben