Banankaka

Serverar: 16 portioner

Tid: 40 minuter

Saftig och god

Ingredienser

  • 2 kkp socker
  • 2 ägg
  • 2 st bananer
  • 1/2 hg smällt smör
  • 4 msk grädde
  • 1 1/2 kkp vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Mosa bananerna och blanda ner i smeten. Vispa ner grädden försiktigt. Blanda mjöl,bakpulver,vaniljsocker och bikarbonaten och rör ned det ,blanda i det smälta smöret i smeten. Häll det sedan i en smord och bröad form.
    2. 175 grader i ca 35 minuter eller längre om det behövs.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (1)

    sonja55 13 september 2008

    En god banakaka, kommer säkert att göra den flera gånger / Sonja

    Relaterade Artiklar

    Vilken frukt innehåller mest kolhydrater?
    En ledtråd: den kan ha bruna prickar, stora & små, fler eller få?&...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben