Tonfiskpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En pajdeg som blir mycket god trots att den är betydligt hälsosammare än klassisk pajdeg med bara vetemjöl och margarin. Ett recept för dig som tänker på GI eller bara vill äta sundare.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl rågmjöl eller mörkt lantvetemjöl
  • 1 dl olivolja
  • 1-2 msk filmjölk
  • Fyllning
  • 2 burkar tonfisk
  • 1 dl hackad dill + gräslök
  • 1 liten gul lök
  • 3 dl riven ost
  • 3 ägg
  • 2 dl créme fraiche
  • ½ tsk salt
  • Lite vatten
  • Instruktioner

    Blanda ihop rågmjöl med olivolja och filmjölk. Tillsätt till sist vatten och rör tills det blir en deg, aningen smulig men ändå så att den hänger ihop när man trycker ut den. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 175 grader ca 15 minuter. Låt tonfisken rinna av och fördela den i pajskalet. Strö över lök, dill och gräslök. Fördela osten över. Vispa samman ägg, créme fraiche och salt. Häll det över pajen. Grädda mitt i 200 grader i ca 30-35 minuter tills äggstanningen stannat och fått fin färg. Garnera ev. med lökringar och oliver. Sallad smakar bra till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bp72 13 september 2008

    En super god paj.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben