Tonfiskpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god och enkel paj.

Ingredienser

  • Deg
  • 3 dl mjöl
  • 100 g margarin
  • 3 msk vatten
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • Ca 10 cm purjolök
  • 185 gr (1 brk) tonfisk i vatten
  • ½ broccolibukett
  • 2-3 färska tomater
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Citronpeppar
  • Salt
  • Paprikapulver
  • Smulad, torkad Basilika
  • Instruktioner

    1. Deg: Lägg i alla ingredienser till degen direkt i en plastpåse och knåda ihop till en deg. Lägg att vila i kylen minst 30 min. Tryck därefter ut degen i 1 stor pajform (ca 28 cm diam) eller 4 st portions-pajformar (ca 14 cm diam)
    2. Fyllningen: Dela broccolin i mindre bitar, tärna tomaterna och skär purjolöken i mindre bitar. Lägg i botten på pajformen/formarna
    3. Äggstanning: Vispa ihop alla ingredienser till stanningen och häll över fyllningen.
    4. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter (tills den stannat)

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben