Krämig tonfiskpaj med dijonsenap

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Mumsig paj som hela familjen gillar skarpt

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl mjöl
  • 2 msk vatten
  • 125 g smör
  • Fyllning
  • 5 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 2 burk tonfisk i olja (ca 300 g tonfisk)
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • 1 dl riven ost (smakrik, t.ex Västerbotten)
  • Instruktioner

    Rör ihop degen, tryck ut i form och nagga botten med en gaffel. Förgrädda på 200 grader i mitten av ugnen 10 min. Hacka lök och paprika. Pressa ut vätskan från tonfisken Blanda samman alla ingredienser till fyllningen och bred ut i det förgräddade pajskalet. Strö osten ovanpå fyllningen Grädda i ca 30 min i ca 200-220 grader tills det får fin färg.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben