Krämig kasslergryta med curry

Serverar: 5 portioner

God smak!

Ingredienser

  • 1 kg kassler
  • 2-3 paprikor i olika färger
  • 2-3 purjolökar
  • 3 msk tomatpuré
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 125 g smör
  • 2 msk curry
  • 2 ½ dl grädde
  • 5 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Strimla purjolöken, paprika och kasslern.
    2. Smält hälften av smöret tillsammans med all curry.
    3. Fräs purjo, paprika i smöret. Tag upp grönsakerna och bryn kasslern i resten av smöret.
    4. Häll över tomatpurén och pressa vitlöken över köttet. Lägg tillbaka grönsakerna och rör om.
    5. Rör ner crème fraiche och grädde och låt puttra en stund. Smaka av med salt och peppar.
    6. Servera med pressad potatis och en god sallad!

    Liknande recept

    4.4
    1 h 10 min
    4-5
    12

    Kommentarer (1)

    Smulpajen 16 augusti 2008

    Gjorde denna gryta idag och den var fantasktiskt god! Alla åt med god aptit. Full pott! Men jag minskade på fettet och bytte ut grädden mot vatten och tog hälften lätt och hälften fet cremé fraiché. Det kändes nyttigare utan att förlora i smaken. Såsen blev lika krämig och god ändå! Rekommenderar varmt denna rätt :-) Hälsningar Smulpajen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben