Idas kasslergryta

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Lättlagad kasslergryta och härligt god.

Ingredienser

  • 125 g färska champinjoner
  • 5 hg tärnad kassler
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten blandas i och röres
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 ½ dl mellangrädde
  • 1 msk kinesisk soya
  • 1 tsk dragon
  • Ev 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Tärna kassler, champinjoner och paprikorna. Fräs kassler, champinjoner och paprika tills det fått färg. Pudra över mjölet och rör om.
    2. Späd med vatten så såsen blir slät. Tillsätt créme fraiche och grädden. Rör i soya och dragon.
    3. Häll i en form och tillaga i ugnen på 200 grader i 30 minuter. Rör om efter halva tiden, servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (12)

    Gunn57 3 februari 2008

    Det var en jätte god kasslergryta gjorde den idag Tack för ett bra recept MVH GunBrith

    Maria12 10 februari 2008

    Suveränt god snabbgjord gryta. Kommer att bli en favorit i min receptbok och garanterat ett matrecept till arbetskamraterna. Tack så mycket!

    Majvivan 18 februari 2008

    Jättegod gryta, som kommer att lagas många gånger. /Maivi

    hunnebotjejen 23 april 2008

    Snabb, lättlagad och god. Ett recept som jag gärna sparar på.

    Avantasia 26 augusti 2008

    Jättegott och lättlagat! Rekommenderas!

    ca70 16 oktober 2008

    Det här var gott! Tack för receptet, som jag kommer göra igen och igen och igen... ;) Jag hade i kokt broccoli i botten av formen innan jag slog på det andra, mest för jag hade en överbliven broccoli i kylen. /ca70

    sufly 28 januari 2009

    *****

    loppan35 11 oktober 2009

    detta var jättegott! en 5a i betyg!

    mat-trollet 8 december 2009

    Jätte smarrigt, alla åt och var nöjda. Spetsade med lite spiskummin.

    eva_jonte 20 januari 2010

    Låter gott! Ska laga detta imorgon, det är nog gott med lite chilisås i också :-)

    lindabjallan 8 april 2010

    Den här var ju super-god!

    Thomas17 7 december 2011

    Den blev supergod

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben