Kasslergryta med Ris

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Krämigt läcker med äpple.

Ingredienser

  • 4 dl Basmatiris
  • 500 g Kassler
  • 2 gröna tärnade äpplen
  • 2 gula lökar
  • 3 dl grädde
  • 1 ½ dl vitt vin
  • ½ msk kalvfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • Timjan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp 8 dl vatten. När det kokat upp, sänk temperaturen och tillsätt riset. Salta ev vattnet. Fräs löken mjuk i en stor stekpanna. Tärna i kasslern och äpplena, bryn tills det fått lite färg. Häll i grädden, fonden och vinet. Tillsätt tomatpurén och kryddorna. Låt puttra en stund. Servera med riset och fintärnad gurka!
    2. Tips! Receptet fungerar lika bra med 1 burk krossad ananas istället för äpplen!
    3. Låt smaka!

    Liknande recept

    4.4
    1 h 10 min
    4-5
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben