Ris à la Malta

Serverar: 4 portioner

Supergott, Mormor brukar alltid göra en stor gryta. Inget slår hennes ris á la malta

Ingredienser

  • 5 dl kall risgrynsgröt
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 st apelsiner
  • Instruktioner

    Vispa grädden tillsammans med sockret. Rör i gröten. Skala apelsinerna med kniv, så även det vita försvinner. Dela dem i små bitar och blanda ner dem i risblandningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    mariuus 23 december 2008

    Det här lät som ett jättegott recept! Första gången någonsin jag ska göra ris à la malta så vi får se om det blir ätbart! :)

    framtidskocken 20 januari 2011

    min mamma brukar göra det varje jul, det är jättegott!

    mammuten80 21 december 2011

    Låter jätttegott. Ska testa detta idag, men det blir mandarinklyftor istället för apelsiner :-D

    Sanna 15 december 2019

    Bästa receptet! Testat många

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben