Krämig kycklingsoppa med curry

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Snabb, enkel, mättande och smal kycklingsoppa med smak av mycket curry.

Ingredienser

  • 200 g kycklingfilé
  • 1 näve sockerärtor (jag använde frysta från Findus)
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 1 dl matlagningsgrädde, max 5 %
  • Curry, efter smak och tycke
  • Persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfilén i små bitar. Koka upp sockerärtorna enligt förpackningen. Skiva champinjonerna.
    2. Fräs kycklingbitarna och champinjonerna i smör med pressad vitlöksklyfta.
    3. Tillsätt vatten och buljongtärningen. Låt sjuda i 5-10 minuter. Skumma av om det behövs.
    4. Vispa mjöl och grädde och häll ner redningen i soppan. Krydda med curry efter tycke och smak. Rör om.
    5. Lägg i sockerärtorna och sjud i ca 5 minuter till.
    6. Garnera med persilja och servera med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    zara91 30 september 2010

    Mm, så gott. Tack för detta recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben