Krämig kycklingsoppa med potatis och purjolök

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Den här soppan är jätteenkel, går fort att laga och är mumsig!

Ingredienser

  • 3 benfria kycklinglår
  • Lite olja eller smör till stekning
  • 1 purjolök
  • 3 rejäla potatisar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 grön chili
  • Färsk timjan
  • ½ liter hönsbuljong
  • ½ liter mjölk
  • 3 msk Maizena
  • Salt
  • Peppar
  • 2 tomater
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingen i en stekpanna i lite matfett, skär sedan upp den i lagom stora munsbitar och låt rinna av på lite hushållspapper.
    2. Strimla purjolöken, tärna potatisen i ca 1 cm stora kuber, finhacka vitlök och chili (ta bort kärnorna om du inte vill ha det jättestarkt).
    3. Koka upp buljongen, lägg i potatis, kyckling, vitlök och chili och låt koka i 10 min. Lägg i purjolök och timjan och koka 10 minuter till.
    4. Häll i mjölken och låt koka upp. Häll i Maizena lite i taget tills soppan har önskad konsistens.
    5. Servera med bröd.
    6. Hacka tomaterna grovt och lägg i soppan precis innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben