Lax i krämig sås

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Detta tar inte mer än 15 minuter att göra. En helt outstanding.

Ingredienser

  • 800 g laxfilé, skinnfri
  • 1 dl vatten
  • 3 msk hummerfond
  • 1 dl turkisk yoghurt 3,8 % ( eller lätt créme fraiche )
  • 2½ dl laga lätt 4 %
  • 2 tsk fransk senap
  • dill
  • 3 msk stenbitsrom ( vanlig kaviar går också )
  • salt
  • Instruktioner

    Skär laxen i portionsbitar. Blanda vatten, fond, yoghurt, grädde och senap i en kastrull. Koka ihop. Lägg i laxen och sjud i ca 10 minuter. rör ner dill och stenbitsrom/kaviar, smaka av med salt. låt allt få ett uppkok och servera med pressad potatis och gröna ärter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    030606 4 mars 2008

    Föll i smaken hos oss. 030606 kvinna 57

    Relaterade Artiklar

    Zinfandel
    Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben